Blog

6 πράγματα που πρέπει να υπολογίσεις όταν επιλέξεις νεροχύτη κουζίνας

Η κουζίνα είναι η καρδιά ενός σπιτιού όπου γίνεται πολύ μαγείρεμα και βαριά δουλειά , ειδικά αν είστε ο τύπος της οικογένειας που μαγειρεύει αρκετά γεύματα μέσα στην ημέρα. Με αυτό το μαγείρεμα έρχεται και μια βασική αγγαρεία : το πλύσιμο των πιάτων. Ακόμα κι αν έχετε πλυντήριο πιάτων, ο νεροχύτης της κουζίνας θα νιώσει τελικά τη φθορά όλων των πλύσεων που θα κάνετε. Με την πάροδο του χρόνου, είναι ένα από εκείνα τα μέρη στην κουζίνα σας που θα φωνάζουν ”Αντικατάσταση”.

Ίσως αυτό είναι που μπορεί να σε έφερε εδώ σήμερα. Η κουζίνα σου δεν μοιάζει με το μέρος που θα ήθελες να είναι και μέσα σου γνωρίζεις ότι είναι ώρα για αλλαγή. Εκτός από τη λειτουργικότητά τους , οι νεροχύτες κουζίνας μπορούν επίσης να προσθέτουν κομψότητα στη κουζίνας σας, έτσι ώστε να έχετε μια κουζίνα που είναι ευχάριστη τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά .

Αν ψάχνεις για έναν νέο νεροχύτη κουζίνας, πιθανότατα έχεις παρατηρήσει ότι έχεις πολλές επιλογές. Ίσως πάρα πολλές …  Γι ‘ αυτό το λόγο φτιάξαμε αυτόν τον ”οδηγό” για να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις σου και να σε βοηθήσει. Περιλαμβάνει έξι ζητήματα για την επιλογή ενός νεροχύτη κουζίνας: υλικό, τύπος εγκατάστασης, διαμόρφωση, βάθος μπολ, μέγεθος και θέση. 

1. Υλικό νεροχύτη

Ο προσδιορισμός του καλύτερου υλικού νεροχύτη για την κουζίνα σας περιλαμβάνει την εξέταση πολλών παραγόντων. Η αισθητική είναι σημαντική, φυσικά, αλλά πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη ο προϋπολογισμός, η ανθεκτικότητα και η ευκολία καθαρισμού.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι το πιο γνωστό υλικό για νεροχύτες, καθώς και η πορσελάνη αλλά ο συνθετικός γρανίτης κερδίζει δημοτικότητα για την ανθεκτικότητά του, την ευκολία καθαρισμού και την καλή του εμφάνιση. Ρίξε μια ματιά και κάνε μόνος σου τη σύγκριση :  Δες εδώ νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα  , εδώ νεροχύτες από πορσελάνη & και εδώ νεροχύτες από γρανίτη .

2. Τύπος εγκατάστασης

Ο τύπος εγκατάστασης νεροχύτη που επιλέγετε επηρεάζει άλλα στοιχεία της κουζίνας σας, όπως τον γύρω πάγκο και το ντουλάπι. Οι επιλογές τοποθέτησης είναι η ένθετη , η επικαθήμενη & η υποκαθήμενη . Δες εδώ τους ένθετους νεροχύτες , εδώ τους επικαθήμενους & εδώ τους υποκαθήμενους

3. Διαμόρφωση νεροχύτη

Μια ακόμα σημαντική σκέψη είναι πόσες γούρνες χρειάζεσαι . Εάν πλένετε κυρίως τα πιάτα στο χέρι, πιθανότατα θα προτιμήσετε έναν νεροχύτη με δύο ή και τρείς γούρνες . Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι τα μεγαλύτερα αντικείμενα πλένονται ευκολότερα σε ένα νεροχύτη με μία μεγάλη γούρνα.

Εάν έχετε ένα μεγάλο νοικοκυριό και μαγειρεύετε συχνά , ένας νεροχύτης με περισσότερες γούρνες μπορεί να  φανεί χρήσιμος . Αν η κουζίνα σου είναι μεγάλη και έχεις τον απαραίτητο χώρο έτσι ώστε να διασφαλίσεις ότι παραμένει επαρκής χώρος στον πάγκο για τις εργασίες μαγειρέματος , τότε φυσικά και γίνεται! 

4. Βάθος γούρνας

Για παράδειγμα, ένας πολύ βαθύς νεροχύτης καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στο ντουλάπι. Επίσης οι ιδιαίτερα ψηλοί ή κοντοί άνθρωποι μπορεί να νιώσουν άβολα και να κουραστούν περισσότερο αν εργάζονται πάνω από έναν πολύ βαθύ νεροχύτη για παρατεταμένες περιόδους. Αλλά άλλοι, όπως εγώ, μπορεί να βρουν έναν βαθύ νεροχύτη ιδανικό και βολικό για να κρύβουν τα βρώμικα πιάτα!

5. Μέγεθος νεροχύτη

Η άλλη σημαντική διάσταση που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός νεροχύτη είναι το πλάτος. Το πλάτος μετριέται από αριστερά προς τα δεξιά .

Το να διαμορφώσεις το μέγεθος του νεροχύτη σας ώστε να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σου είναι μια προφανής στρατηγική, αλλά θα πρέπει επίσης να λάβεις υπόψη το μέγεθος της κουζίνας και αν θέλεις να τοποθετηθεί κοντά σε παράθυρο ή σε άλλο σταθερό στοιχείο. Με άλλα λόγια, το μέγεθος  του νεροχύτη πρέπει να πηγαίνει ανάλογα με τη κουζίνα. 

Δες εδώ όλους τους νεροχύτες μας , επέλεξε στα φίλτρα τη διάσταση που επιθυμείς και διάλεξε τον καλύτερο!

6. Τοποθεσία

Όπως και στα ακίνητα, η τοποθεσία είναι το παν ! Ιδανικά, κάποιος που στέκεται στο νεροχύτη της κουζίνας θα πρέπει να έχει κάτι που να είναι ευχάριστο, είτε αυτό είναι μια καλή θέα από το παράθυρο είτε προς το υπόλοιπο δωμάτιο. Εάν τοποθετήσετε τον νεροχύτη της κουζίνας σας κάτω από ένα παράθυρο, προσπαθήστε να τον κεντράρετε κάτω από τη μονάδα παραθύρου . Το πλυντήριο πιάτων πρέπει να είναι κοντά. ιδανικά να είναι ακριβώς δίπλα στο νεροχύτη, με χώρο για να ανοίγει πλήρως η πόρτα του πλυντηρίου πιάτων χωρίς να εμποδίζει την κυκλοφορία των ποδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *