Blog

Πώς να επιλέξετε τη καταλληλότερη καμπίνα ντους

Η επιλογή της ντουζιέρας είναι ζωτικής σημασίας για κάθε μπάνιο και μπορεί να καθορίσει το στυλ, αλλά πάνω από όλα τους χώρους. Πώς να επιλέξουμε την καλύτερη καμπίνα ντους για τις ανάγκες μας; Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη;

Σε αυτό το σύντομο άρθρο θα μάθουμε ποιοι είναι οι θεμελιώδεις παράγοντες της επιλογής σας και θα σας προτείνουμε κάποια προϊόντα .

Αν ψάχνετε για τα καλύτερα προϊόντα για το μπάνιο σας, επισκεφτείτε το e-kapouranis.gr 

Τύπος : Τοίχο – Τοίχο

Ας ξεκινήσουμε τη σύντομη περιήγηση μας στον κόσμο των καμπινών ντους, για να καταλάβουμε πώς να κάνετε τη πιο σωστή επιλογή. Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι ποιο είδος χρειαζόμαστε. Ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο, τα γούστα και τις ανάγκες στυλ, η κατάλληλη καμπίνα ντους μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Μια πολύ δημοφιλής λύση είναι η επιλογή με βάση τη θέση. Ένας ορθογώνιος ή τετράγωνος χώρος που δημιουργείται στο μπάνιο σας με τη χρήση τριών τοίχων. Αυτός ο χώρος είναι τέλειος για την τοποθέτηση της καμπίνας του ντους σας . Για αυτό το είδος ντους θα χρειαστείτε μια απλή πόρτα, ή δύο ανάλογα με το μέγεθος, συρόμενη ή σπαστή . Στην πραγματικότητα, μόνο η μία πλευρά της καμπίνας του ντους θα είναι αρκετή, αφού οι άλλες θα καλύπτονται από τα πλακάκια τοίχου.

Δείτε εδώ όλες τις καμπίνες ντους του συγκεκριμένου τύπου 

Τύπος: Ημικυκλική

Ένας άλλος τύπος,  ίσως όχι τόσο δημοφιλής πρόσφατα, αλλά παραμένει μια έγκυρη επιλογή. Το ημικυκλικό κουτί ντους έχει το πλεονέκτημα ότι προσαρμόζεται καλά σε όλα τα περιβάλλοντα του μπάνιου, χάρη στη διαμόρφωσή του και μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε πιο μικρούς χώρους. Μια γυάλινη καμάρα θα περικλείσει τον χώρο σας, με μια κομψή αλλά διακριτική γραμμή.

Δείτε εδώ όλες τις καμπίνες ντους του συγκεκριμένου τύπου 

Τύπος: Ορθογώνια και Τετράγωνη

Υπάρχουν σίγουρα και άλλοι τύποι, αλλά προς το παρόν σταματάμε σε αυτόν, που είναι και ο πλέον συνηθισμένος. Μια τετράγωνη ή ορθογώνια καμπίνα ντους ταιριάζει καλά σε οποιοδήποτε σημείο του μπάνιου σας. Μπορείτε να τη τοποθετήσετε σε μια γωνία, πάνω σε έναν τοίχο και για τους πιο ευφάνταστους ακόμα και στο κέντρο ενός δωματίου. Στην πραγματικότητα, μια καμπίνα ντους αυτού του τύπου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πόσους σταθερούς και κινητούς τοίχους θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Οι συνδυασμοί είναι πραγματικά ατελείωτοι. Επισκεπτόμενοι το eshop μας θα βρείτε πολλούς συνδυασμούς .

Δείτε εδώ όλες τις καμπίνες ντους του συγκεκριμένου τύπου 

Κρύσταλλο

Αφού επιλέξετε τον τύπο της καμπίνας ντους , θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μία από τις κύριες στυλιστικές και λειτουργικές επιλογές: διαφανές ή ματ / παγωμένο κρύσταλλο . Αυτή η επιλογή δεν εξαρτάται μόνο από το γούστο σας. Το διαφανές γυαλί είναι σίγουρα μια ασυναγώνιστη στυλιστική επιλογή, η οποία δίνει και μια αίσθηση ευρυχωρίας στο μπάνιο σας. Από την άλλη, ένα διαφανές γυαλί, αν δεν είναι καλά καθαρισμένο, κάνει πιο εύκολο το να παρατηρήσετε τα υπολείμματα αλάτων του νερού. Για να διορθωθεί αυτό, όλες οι μεγάλες εταιρείες εξοπλίζουν τους κρυστάλλους τους με τεχνολογία κατά των αλάτων ( αφαλατική επεξεργασία ) . Αυτό επιτρέπει στο νερό να γλιστράει πάνω στο κρύσταλλο , χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Αν, από την άλλη, νοιάζεστε ιδιαίτερα για την ιδιωτικότητα του ντους σας, επειδή ίσως άλλοι άνθρωποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο παράλληλα , σίγουρα συνιστάται ένα ματ φινίρισμα στο κρύσταλλο το οποίο εμποδίζει την όραση.

Χρήση

Τέλος, ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για την επιλογή της καταλληλότερης καμπίνας ντους για τις ανάγκες σας είναι η χρήση που θα κάνετε. Για παράδειγμα, είναι για το κύριο μπάνιο ή για κάποιο δευτερεύον ; Λάβετε αυτό υπόψη στην επιλογή σας, καθώς ο προϋπολογισμός μπορεί να διαφέρει αρκετά.

Προτεινόμενα προϊόντα

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε πολλά προϊόντα και ανάμεσα σε αυτά πολλές εναλλακτικές καμπίνες ντους εξαιρετικής ποιότητας και κομψού σχεδιασμού.

Δείτε όλες τις καμπίνες ντους εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *