Blog

Πως να επιλέξετε υλικά για την αναμόρφωση – ανακαίνιση του μπάνιου σας

Κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης μπάνιου, η επιλογή των σωστών υλικών θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα. 

Αναζήτηση για ιδέες : Αυτό είναι το πιο απλό κομμάτι. Συνδεθείτε είτε στη Google είτε στο Pinterest και δημιουργήστε έναν πίνακα με θέμα το μπάνιο. Ό,τι τραβάει το μάτι σας πρέπει να καρφιτσώνεται. Μην ανησυχείτε για το κόστος ή την πρακτικότητα, αφήστε τα αυτά για  αργότερα. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τους φίλους σας να σας υποδείξουν την κατεύθυνση για οτιδήποτε πιστεύουν ότι μπορεί να σας αρέσει.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε υλικά μπάνιου

Σχέδιο : Η προτίμησή σας για το σχεδιασμό του μπάνιου θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στα υλικά. Κάντε ένα βήμα πίσω και σκεφτείτε τι θέλετε στο νέο σας μπάνιο . Φέρτε εικόνες έμπνευσης στη συνάντησή σας με την εταιρεία ανακαινίσεων , σχετικά με το τι θέλετε να αντικαταστήσετε στο υπάρχον μπάνιο σας. Εξηγήστε το όραμά σας βήμα προς βήμα, ώστε να είστε και οι δύο πλευρές στην ίδια σελίδα.

Θερμική αντίσταση: Υπάρχει πολλή ζεστασιά που γεμίζει το δωμάτιο αφού βγείτε από το ντους. Αυτή η ζεστασιά είναι ορατή στους θολωμένους καθρέφτες και τα παράθυρα. Για το λόγο αυτό, τα υλικά του μπάνιου σας θα πρέπει να αντέχουν τη θερμότητα από τον ατμό.  Μερικά από τα πιο ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά είναι ο γρανίτης . 

Αντοχή στην υγρασία : Αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε υλικά μπάνιου. Θα διαπιστώσετε ότι τα μπάνια τείνουν να είναι υγρά ως αποτέλεσμα του τρεχούμενου νερού, των λουτρών και των ντους. Οπότε , είναι σημαντικό τα στοιχεία όπως το έπιπλο μπάνιου , το πάτωμα του μπάνιου και οι τοίχοι να μπορούν να αντιστέκονται στην υγρασία. 

Επιλέγοντας υλικά για την ανακαίνιση του μπάνιου σας

Η επιλογή των σωστών υλικών είναι το πρώτο βήμα για να κάνετε την ανακαίνιση του μπάνιου σας πραγματικότητα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε υλικά για την επόμενη ανακαίνιση του μπάνιου σας.

Υλικά για δάπεδα μπάνιου : Ο τύπος δαπέδου που θα τοποθετήσετε είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρετε. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την αντοχή, την υγρασία και την αντοχή του δαπέδου. Η απόκτηση ενός αντιολισθητικού δαπέδου είναι σημαντική . Στο e-kapouranis προτείνουμε πλακάκια γρανίτη υψηλής ποιότητας & αισθητικής . 

Δες εδώ τα πλακάκια μπάνιου

Επιλογή υλικών τοίχου : Όσον αφορά τα στοιχεία του μπάνιου σας, οι τοίχοι, σε αντίθεση με τα δάπεδα, είναι πιο επιεικής. Ως αποτέλεσμα, έχετε λίγο περισσότερη ελευθερία όσον αφορά την επιλογή υλικών τοίχου. Ωστόσο & σε αυτή τη περίπτωση πάλι θα προτείνουμε τον γρανίτη καθώς είναι ένα ανθεκτικό και αξιόπιστο υλικό το οποίο προσφέρεται σε πολλά σχέδια και χρωματισμούς .

Pro Tip : Αν αποφασίσετε να βάψετε τους τοίχους του μπάνιου σας, επιλέξτε πάντα μια ειδική βαφή για το μπάνιο. Ένα χρώμα που είναι διασκεδαστικό και ανθεκτικό τόσο στην υγρασία όσο και στο ωίδιο.

Επιλέγοντας έπιπλο μπάνιου : Μπορείτε να επιλέξετε έπιπλο μπάνιου με επικαθήμενο νιπτήρα . Αν επιλέξετε με επιτραπέζιο ή υποκαθήμενο νιπτήρα , θα πρέπει να σκεφτείτε το υλικό του πάγκου σας . Η επιφάνεια του πάγκου που επιλέγετε καθορίζεται από τον προϋπολογισμό και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ο γρανίτης, το μάρμαρο και ο χαλαζίας είναι τα πιο κοινά υλικά κι είναι όλα εξίσου ανθεκτικά & αξιόπιστα .

Δες εδώ τα έπιπλα μπάνιου

Επιλογή ντουλαπιών μπάνιου – ξύλο επίπλου μπάνιου :  Τα ντουλάπια είναι το λίφτινγκ οποιασδήποτε ανακαίνισης μπάνιου. Τα ντουλάπια μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εμφάνιση και την αίσθηση του μπάνιου σας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ντουλάπια που σας αρέσουν και θέλετε επίσης να αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου. Λάβετε υπόψη την ανθεκτικότητα των ντουλαπιών όταν περιορίζετε τις επιλογές σας. Για να διατηρήσετε την αξία και να αυξήσετε τη μακροζωία, τα ντουλάπια με βάση το κόντρα πλακέ είναι ο καλύτερος τρόπος. Τα πιο κοινά υλικά για ντουλάπια περιλαμβάνουν μασίφ ξύλο, κόντρα πλακέ & MDF . Η ενσωμάτωση ντουλαπιών – στήλης , θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μπάνιο σας οργανωμένο και καθαρό. Η προσθήκη αποθηκευτικού χώρου στο χώρο σας με έπιπλο νιπτήρα είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Δες εδώ τις στήλες μπάνιου

Δες εδώ τα ντουλάπια

Pro Tip : Αποφύγετε τη χρήση μοριοσανίδων στο μπάνιο. Δεν είναι μόνο χαμηλότερης ποιότητας, αλλά είναι επίσης ευαίσθητο σε ζημιές από το νερό & τη γενικότερη υγρασία .

Επιλογή αξεσουάρ μπάνιου : Τα εξαρτήματα / αξεσουάρ μπάνιου και τα φινιρίσματα, γενικά, είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Συνιστάται να επιλέξετε υλικά βάσης από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας. Βοηθούν στην αύξηση της αξίας του σπιτιού σας σε σχέση με τα πλαστικά ή τα μέταλλα μικρότερης ποιότητας. 

Δες εδώ τα αξεσουάρ μπάνιου

Εξοπλισμός ντους : Οι καμπίνες ντους ή τα διαχωριστικά κρύσταλλα με ντουζιέρα , είναι το πιο πρακτικό και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα , ειδικά για τα πιο μικρά μπάνια .

Η εγκατάσταση ενός συνδυασμού ντους/μπανιέρας σε ένα μικρό μπάνιο επίσης είναι μια καλή ιδέα.

Από την άλλη πλευρά,  ένας χώρος για ντους και μια μπανιέρα που στέκεται ελεύθερα είναι ιδανικό – αν το μπάνιο σας έχει τις απαιτούμενες διαστάσεις , φυσικά . Βελτιώνει αισθητά την εμφάνιση του δωματίου . Για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αυτό το στυλ σχεδίασης γίνεται όλο και πιο δημοφιλές . 

Δες εδώ τις καμπίνες ντους

Δες εδώ τις μπανιέρες

Νιπτήρες : Λοιπόν, τι είναι πιο σημαντικό: η εμφάνιση του νιπτήρα ή η λειτουργικότητά του; Αυτό Εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς… μαζί όμως μπορούμε να βρούμε λύσεις που να συνδυάζουν και τα 2 ! 

Δες εδώ τους νιπτήρες

Μπαταρίες : Οι σημερινές μπαταρίες είναι πρακτικές, με χαρακτηριστικά όπως ενσωματωμένοι κεραμικοί δίσκοι που απομακρύνουν τη συσσώρευση που προκαλεί διαρροές. Τα σχέδια και τα φινιρίσματα είναι πολλά & η επιλογή τοποθέτησης είναι πάλι στην ευχέρεια σας . Μπορείτε να επιλέξετε μπαταρία που θα τοποθετηθεί στην οπή του νιπτήρα , μπαταρία πάγκου ή μπαταρία εντοιχισμού – η τοποθέτηση της είναι επιτοίχια ακριβώς πάνω από τον νιπτήρα σας . 

Δες εδώ τις μπαταρίες

Λεκάνη : Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από λεκάνες & μια πλήρης γκάμα χρωμάτων και σχεδίων . Μπορείτε να επιλέξετε επιδαπέδια ή κρεμαστή λεκάνη ( κάτι που το προτείνουμε ) 

Δες εδώ τις λεκάνες

Το μπάνιο είναι ένα σημαντικό μέρος του σπιτιού μας και είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο δωμάτιο. Είναι σημαντικό τα πάντα στο μπάνιο να λειτουργούν σωστά. Εάν βρίσκεστε στην Αττική , επιλέξτε τις anakainiseis-kapouranis ως εταιρεία ανακαίνισης μπάνιου. Έχουμε την πιο ολοκληρωμένη επιλογή υπηρεσιών . Οι ειδικοί μας θα περπατήσουν μαζί σας βήμα προς βήμα για να εξασφαλίσουν ότι θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Έχουμε την εμπειρία και τη τεχνογνωσία στο σχεδιασμό και την αναδιαμόρφωση μπάνιου . Αξιοποιήστε στο έπακρο την ανακαίνιση του μπάνιου σας ενσωματώνοντας δημιουργικότητα και ομορφιά. Οι anakainiseis-kapouranis μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε , διαλέγοντας στην έκθεση του e-kapouranis τα καλύτερα επώνυμα υλικά. Μπορείτε να δείτε εδώ τα πακέτα ανακαίνισης μπάνιουΕπικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για μια δωρεάν εκτίμηση 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *