Blog

6 πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν επιλέγετε μια νέα μπαταρία κουζίνας

Η μπαταρία νεροχύτη είναι ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα εργαλεία στη κουζίνα σας . Είναι ζωτικής σημασίας για τις καθημερινές εργασίες όπως είναι η προετοιμασία του φαγητού, το μαγείρεμα , ο καθαρισμός και η απολύμανση. Από όλα τα στοιχεία της κουζίνας σας, η μπαταρία είναι πιθανώς αυτή με την οποία αλληλεπιδράτε περισσότερο. Η μπαταρία νεροχύτη είναι επίσης ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του στυλ της κουζίνας σας. Η επιλογή του σωστού design όχι μόνο θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα της κουζίνας, αλλά θα χρησιμεύσει και ως έκφραση του ατομικού σας γούστου.

Πως θα συνδυάσετε εμφάνιση , πρακτικότητα & ανθεκτικότητα ; Με τόσες πολλές επιλογές, πώς θα το πετύχετε σωστά; Φτιάξαμε για εσάς μια λίστα με 6 βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς προχωράτε στη διαδικασία επιλογής μπαταρίας νεροχύτη 


Στυλ & Σχέδιο

Ας το παραδεχτούμε – το στυλ μετράει! Η μπαταρία της κουζίνας λέει πολλά για την προσωπικότητα ενός ατόμου. Θα πρέπει να συνδυάζεται και να τονίζει την εμφάνιση της κουζίνας σας. Λόγω της εξέχουσας θέσης της, η μπαταρία νεροχύτη είναι συχνά η κορυφή του σχεδιασμού της κουζίνας. Εδώ είναι μερικά από τα κύρια στυλ μπαταρίας 

Παραδοσιακός σχεδιασμός : Η εμφάνιση μιας παραδοσιακής βρύσης μπορεί να συμπληρώσει μια κουζίνα και να προσφέρει κομψό σχεδιασμό. Ταιριάζει τέλεια σε μια ζεστή και κλασική κουζίνα διακοσμημένη με τόνους ξύλου, λευκές αποχρώσεις και φυσική πέτρα.

Μοντέρνος σχεδιασμός :  Οι μοντέρνες κουζίνες χαρακτηρίζονται από συγκρατημένα σχέδια, με διακριτικές χρωματικές παραλλαγές που πλαισιώνουν έναν απλό, κομψό και λειτουργικό χώρο. Σε αυτές τις κουζίνες, η μπαταρία σας δίνει την ευκαιρία να προσθέσετε στον χώρο μια πιο τολμηρή αισθητική. Μια μοντέρνα μπαταρία νεροχύτη με έντονη γραμμή είναι το τέλειο συμπλήρωμα για τις λείες και επίπεδες επιφάνειες μιας σύγχρονης κουζίνας.

Μεταβατικός σχεδιασμός : Όχι πολύ μοντέρνο, ούτε πολύ κλασικό. Είναι η τέλεια ισορροπία για όσους θέλουν να διατηρήσουν το στυλ της κουζίνας τους ενημερωμένο χωρίς να κάνουν ”υπερβάσεις”. Η μεταβατική σχεδίαση συνδυάζει χαρακτηριστικά μοντέρνου και παραδοσιακού στυλ & χαρακτηρίζεται από απαλά, στρογγυλεμένα περιγράμματα.

Εμπορικό Στυλ : Για τους επαγγελματίες σεφ , μια μπαταρία νεροχύτη σε εμπορικό στυλ ,  είναι απαραίτητη . Είναι μια υποκατηγορία του μοντέρνου σχεδιασμού, επομένως θα λειτουργήσει τέλεια και σε μια κομψή κουζίνα. Το χαρακτηριστικό κουλουριασμένο στόμιο φέρνει αμέσως στο μυαλό εικόνες από τις επιφάνειες μιας επαγγελματικής κουζίνας. Τολμήστε το και που ξέρετε , μπορεί να εμπνεύσει τον εκκολαπτόμενο επαγγελματία σεφ που κρύβεται μέσα σας!


Τύπος λαβής

Υπάρχουν ορισμένες επιλογές μπαταρίας κουζίνας που επηρεάζουν εξίσου τη μορφή και τη λειτουργία. Η επιλογή του τύπου λαβής είναι ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά που καλύπτουν και τις δύο εκτιμήσεις.

Μονή λαβή ( αναμεικτική ) : Όποιος ετοιμάζει και μαγειρεύει τα περισσότερα από τα γεύματά του στο σπίτι θα εκτιμήσει την ευκολία χρήσης μιας μπαταρίας με μία λαβή. Η θερμοκρασία και η ροή μπορούν εύκολα να ρυθμιστούν και να ρυθμιστούν με ακρίβεια με το ένα χέρι, ένα δάχτυλο ή ακόμα και με έναν αγκώνα εάν χρειάζεται! Είναι μια καλή επιλογή για πολυσύχναστες κουζίνες και σίγουρα για τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ( Παιδιά – Ηλικιωμένοι & ΑΜΕΑ ) .

Δύο Λαβές ( απλή ) : Σίγουρα οι μπαταρίες με τις δύο λαβές φέρνουν στο χώρο χαρακτηριστικά παλαιότερης εποχής αλλά ταιριάζουν άψογα και στις κουζίνες με βιομηχανικό στυλ . Είτε πρόκειται για παραδοσιακή εμφάνιση είτε για πιο έντονο βιομηχανικό στυλ, υπάρχουν μπαταρίες με δύο λαβές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε το τέλειο αποτέλεσμα . 


Ύψος μπαταρίας

Η επιλογή ύψους της μπαταρίας σας μπορεί να είναι αισθητική ή λειτουργική. Μια ψηλότερη βρύση μπορεί να έχει έντονη επίδραση στο σχεδιασμό της κουζίνας σας. Εάν ο νεροχύτης σας βρίσκεται κάτω από τα ντουλάπια και το ύψος είναι περιοριστικός παράγοντας, μια μπαταρία εμπορικού στυλ θα ταιριάξει άψογα χωρίς να θυσιάσει το στυλ ή τη λειτουργικότητα.


”Τόξο Μπαταρίας”

Το τόξο της μπαταρίας είναι η απόσταση από την κορυφή του νεροχύτη έως τη βάση του στομίου. Το τόξο μπορεί να είναι ένα σημαντικό στοιχείο ανάλογα με τον τρόπο χρήσης της μπαταρίας σας. Μια μπαταρία υψηλού τόξου δεν είναι μόνο εντυπωσιακή και χαριτωμένη, αλλά μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για την τοποθέτηση μεγάλων αντικειμένων στο νεροχύτη. Μπορεί να ψάχνετε για ένα ψηλό τόξο που θα σας βοηθήσει γιατί μπορεί να σας δώσει περισσότερο χώρο & άνεση όταν έχετε να πλύνετε μεγάλες κατσαρόλες και τηγάνια .


Τοποθέτηση

Η μπαταρία σας που είναι τοποθετημένη ; Στον πάγκο ή στον τοίχο; Χρειάζεται να ταιριάξετε τη μπαταρία σας με τις υπάρχουσες τρύπες στον πάγκο σας; Ή μήπως θέλετε να αλλάξετε τελείως το τύπο τοποθέτησης ; Η γνώση του τύπου τοποθέτησης είναι το κλειδί για την επιλογή της σωστής μπαταρίας . Είναι σημαντικό η μπαταρία σας να ευθυγραμμίζεται με τον αριθμό των οπών που ανοίγονται στον πάγκο ή τον νεροχύτη σας. Οι πιο συνηθισμένες διαμορφώσεις είναι οι μπαταρίες μιας οπής και οι επιλογές 3 οπών . Εάν αντικαθιστάτε μια παλιά μπαταρία και θέλετε να αλλάξετε τον τύπο τοποθέτησης για να αυξήσετε τον αριθμό των οπών, θα χρειαστεί να τις ανοίξετε, κάτι που μπορεί να συμπεριλαμβάνει την πρόσληψη επαγγελματία. Εάν πηγαίνετε από ένα στυλ τοποθέτησης με πολλές τρύπες σε ένα στυλ τοποθέτησης με μία τρύπα, πάλι θα χρειαστεί να καλύψετε τις υπόλοιπες οπές  .


Φινίρισμα

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα σχεδιασμού είναι το φινίρισμα της μπαταρίας . Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά μερικές είναι διαχρονικές . Το βουρτσισμένο χρυσό ή το ματ μαύρο μπορεί να φέρει πιο μοντέρνα διάθεση στη κουζίνα σας. Εναλλακτικά, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό 2 αποχρώσεων, όπως ένα Ματ Μαύρο με Μεικτό φινίρισμα από ανοξείδωτο χάλυβα.  Το γυαλιστερό χρώμιο παραμένει μια κλασική προσέγγιση ( για πιο μοντέρνα διάθεση καλό θα ήταν να προτιμήσετε inox ματ ) .

Μη ξεχνάτε πως η μπαταρία της κουζίνας σας είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού της . Η επιλογή του σωστού μοντέλου μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο, κάνοντας τις εργασίες της κουζίνας σας πιο ευχάριστες και χρησιμεύοντας ως κεντρικό στοιχείο για ολόκληρο τον χώρο. Καλή αρχή στα πρώτα βήματα που κάνετε για να μεταμορφώσετε την κουζίνα σας και καλές αγορές!

Δείτε εδώ όλες τις μπαταρίες νεροχύτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *